.

vineri, 12 noiembrie 2010

Arome din trecut

N-am putut niciodată să folosesc roll-on, deodorant, parfum special conceput pentru gagici. Adică, nu's eu. Oricât de fresh s-ar vrea, tot au ceva dulceag, ceva senzualo-sentimental, o idee din aia de "protejează-mă". Deci nu mi se potrivesc. Prefer chestiile unisex; sau masculine, în materie de "parfumerie". Cu alte cuvinte, nu m-aş despărţi de Boss-ul meu pentru nimic în lume. Mi se potriveşte, mă încape, mă îmbracă.

Da' nu asta-i problema. Problema e în felul următor: a apărut la un moment dat, pe piaţă, Dove-ul. Deodorant, săpun, cremă. Şi recunosc, cu lăbuţa adânc lipită de inimă, că mi-a plăcut. Cum mirosea, adică. Era aşaa... moale, călduţ, intim. Şi pe o anume femeie se simţea atât de bine, că mi s-a întipărit bine, bine de tot pe creier; şi acum când simt Dove, fac aceeaşi asociere. Moale, călduţ, intim.

Da' Dove-ul şi-a pierdut clienţii. Nu ştiu cum s-a întâmplat, nu ştiu ce revoluţie majoră a avut loc între timp, pentru că nu mai e "în trend". Nu mai e în trend să foloseşti Dove, Caldion, Lady Speed Stick. Că vezi tu, nu mai dă bine. Că mai degrabă eşti cool dacă foloseşti Avon/Oriflame, decât sus-numitele produse. Că vezi tu, că nu contează nici preţ, nici calitate, nici aromă; contează să ştie lumea cu ce te dai, şi dacă miroşi a Avon/Oriflame, ai deja statutul cu două degete mai sus.

Da, ştiu Avon-ul e cu vreun secol mai bătrân decât Dove-ul; da' asta nu înseamnă că e "brand". Nu în sensul în care percep eu termenul. Sunt, pur şi simplu, două firme; două nume; două simboluri, poate. De unde şi până unde ideea că, dacă miroşi a Dove eşti deja mai jos? Care a venit cu inovaţia de a exclude prin simpla mişcare de a strâmba dispreţuitor din nas o aromă cu care am crescut? Ce are lumea cu Dove-ul? Asta mă frământă.

Şi ce-i cel mai ciudat e că persoanele "dispreţuitoare" nu şi-ar lua nici să le pici cu ceară un Dior; sau un Chanel; sau un Bulgari. Nuuu, departe de ele gândul. Rămân axate pe acelaşi Little Black Dress ani de zile. Da' dacă simt Caldion pe tine, fac ca trenul în gară. Adică, tu, până la urmă, ce-i asta? Adică, e expirat demult. N-ai nici o treabă, eşti varză. Când o să iei de la Avon, atunci să stai pe acelaşi rând cu noi. Până atunci, ciocu' mic...

Mă scarpin tradiţional în cap, ridic din umeri, şi nu pricep. Adică, fiţe, fiţe, da' fiţe când ai cu ce. Când o să-ţi iei Lacroix-ul, dacă tot rămâi fidelă Avon. Când o să te decizi că parfumul ăla chiar te îmbracă, nu-l dai doar pentru a mirosi a ceva. Când o să apreciezi faptul că o aromă îmi setează neuronii de aşa natură că nu mai văd parfumul ăla decât pe tine.

La fel de sincer spun: ştiu cam toate parfumurile Avon; vreo două sunt aromele care mă incită. În schimb, întorc în mod sigur capul după o femeie Dove sau Caldion. Pentru că da, poate e doar mania mea; dar anumite chestii mă duc în trecut atât de tare, încât mi-aş dori să rămân acolo. Şi astea două sunt un trecut fericit.

16 comentarii:

  1. Eu la postul asta doar zambesc... ca mi-a placut... asa moale, călduţ, intim...
    Sau zic ca, din ce stiu eu, Dove e mai sus decat Avon/Oriflame... atat...
    Si mai zic despre Caldion ca e prea dulce... dar stiu o femeie pe care se lipeste natural.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda... si eu urasc snobismul asta la cote maxime. Esti old fashion daca folosesti produse de la firma x sau y... Eu folosesc ce-mi place, de unde-mi place... si Dove, si Avon, si Oriflame, si Moschino, si Armani... si nici nu ma simt pe o treapta mai inalta sau mai joasa fata de altii... Ma simt doar fericita ca parfumurile alese ma imbraca, vorba ta...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Liz - :) şi pentru mine e prea dulce; dar, vorba ta, şi eu ştiu o femeie pe care vine natural:P

    RăspundețiȘtergere
  4. @clarra - da, da' cică şi dacă nu eşti snob, tot oldfashion eşti:-?? aşa că mă las la mâna mea:)) doar aşa să am un aer retro;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Camelia-risc sa par snoaba- dar mie nu-mi plac produsele de la Avon, prefer sa am cateva produse si bune decat 100 de la avon si proaste. acum na, e parerea mea, multora le-o fi placand, dar nu toti suntem la fel.
    iar deodorantele dove, garnier, si sunt unele pe care le cumpara mama mea din afara cu aloe vera sunt finute, delicate si de bun gust. nu sunt de acord cu un deodorant de o marca si un parfum de alta marca, pentru ca sunt ca nuca-n perete.

    mai stiu persoane care spun ca un parfum nu trebuie sa fie in acord cu personalitatea ci doar sa miroasa bine. chestie cu care nu sunt de acord, parfumul chiar REFLECTA personalitatea.

    te puuup:*

    RăspundețiȘtergere
  6. @Miss Sunshine - nuu, n-ai înţeles:P faza cu snobismul era între utilizatorii de Avon care strâmbă din nas la Dove:P

    Şi da, la faza cu personalitatea sunt total de acord; clar nu mi-ar sta bine în parfumuri dulci:D

    :*

    RăspundețiȘtergere
  7. si totusi...mai sunt unii care inca folosesc Dove.... cum ar fi Terra :D
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=164649173568394&set=a.140480882651890.20298.100000699385606

    RăspundețiȘtergere
  8. parfumul reflecta personalitatea? o fi ... da' ma intreb io: oare ce personalitate mai reflecta dupa ce ai varsat (ti s-a facut rau la stomac, nu neaparat de la betie)? si cand iesi din mare pe plaja, nu mai ai personalitate deloc? o mai reflecta si daca (de exemplu dupa un accident) nu mai poti distinge nici un miros? sau cu ocazia aia tre' sa ceri despagubiri si pentru personalitatea pierduta?

    stiti vorba aia cu "nu te pot mirosi"? well ... degeaba miroase una foarte bine cand s-a dat cu ce-stiu-eu-ce, daca mirosul ei e deranjant in rest (se aplica si la barbati). esti bolnav(a) la pat? te dai si atunci cu parfumuri? nu prea cred, da' cred in schimb ca-ti pica tare bine daca partnera/partenerul e langa tine si n-o/nu-l deranjeaza mirosul tau natural (chiar daca-i dat si ala peste cap de boala) ... ba chiar i se rupe de mirosu tau.

    nush ... eu sa fi fost femeie as fi preferat in mod cert ca lui sa-i pice plombele cand ma vede dezbracata si neparfumata, sa ma placa asa cum sunt la prima ora ... nu pe (semi)intuneric, infofolita si cu o tona de parfum pe mine. (imho) prea multe femei pun botu' la textele din reclame uitand ca de fapt el trebuie sa iubeasca continutul ... ca ambalaju' oricum se deterioreaza in timp.

    ps: si eu tot Dove ii cumpar ei cand fac cumparaturile

    RăspundețiȘtergere
  9. God,ştiu persoane care nu concep să poarte alt parfum decât x,dar nu îl diferenţiază de altul cu nume poate mai puţin sonor.
    Dar da,e "pă trend"
    Şi una e să ţi se potrivească,una e să-l schimbi odată cu sezonul.Cel de reduceri.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu inteleg cand a decazut Impulse-ul :)).Pe vremuri era ceva.
    Acum,serios,scriam si eu candva de treaba asta.Daca nu iei de la Oriflei sau Eivan,nu existi si uite-asa am dedus ca nu exist (oricum mai sunt mii de motive).
    Depinde de om, de parum, de etc.
    Luam Tresselle-ul de la unul dintre ele (nici nu mai stiu de la care si nici nu stiu daca l-am scris corect:D)si stiu pe cineva,ce folosea un parfum de la A,ce n-avea nume pe el, eu ii spuneam guguloi rosu (era o sticla rotunda,rosie,aparea rar) si-si lua cate 3-4, ca sa fie de ajuns, pana reaparea iar.Pe aceea persoana mirosea divin.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Black Angel - din ce în ce mai rari, de altfel:P

    RăspundețiȘtergere
  12. @INTJ - păi, era vorba să-ţi reflecte personalitatea când te dai cu el, nu când nu-l porţi;))

    cât despre ambalaj vs conţinut, total de acord cu tine; da' parcă şi ambalajul ăla dă încă o bucăţică de farmec:)

    P.S. - :)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Cristina - :)) păi, dacă-l schimbă numai după reduceri, probabil că nu stau să miroasă aroma, ci preţul:-??

    RăspundețiȘtergere
  14. @Fetita Junglei13 - păi, nici Impulse n-am mai văzut demult; presupun că intră în categoria "oldfashion":))

    şi da, clar contează persoana pe care îl simţi; sau cu care îl asociezi:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger