.

miercuri, 10 noiembrie 2010

Laptop cu imaginaţie

Ţin de la început să precizez că altele sunt lucrurile care-mi stimulează imaginaţia, nu laptop-urile; dar cred că pot să zic ce laptop îmi place, îmi face cu ochiul, ba chiar din mânuţă, dacă-şi dă interesul...

Şi trebuie să aleg de astă dată direct de pe Oktal ...Recunosc cu lăbuţa pe inimă că am luat toate paginile cu promoţii la laptop-uri la bibilit. Nu de alta dar, am mai spus, sunt "marinar de apă dulce". Nu mă pricep la partea de tehnologie decât cât să-mi dau seama că, dacă are memorie mai multă, e mai bine pentru mine. Aşa că, dacă tot venise vorba de "imaginaţie", am zis să procedez într-un mod foarte "profesionist", cam cum aş face şi dacă aş fi faţă-n faţă cu raftul plin de laptop-uri, şi să merg pe aspect. Adică ăl de-mi pică cu tronc pe motiv de design să fie alesul.

După căutări îndelungate, mi-a sărit în ochi un Asus K52JC-EX271D. De ce? Pentru că are o cu totul altă culoare decât tradiţionalul negru/alb. Pentru că e şmecher să nu fii etichetat de "nonculori" în momentul în care vrei să îţi etalezi noua achiziţie, pentru că ochii celor care nu percep nuanţele se vor rotunji bine, bine de tot şi – probabil – îşi vor dori şi ei unul mai puţin banal.

Puţinul pe care-l pricep, îmi spune că faptul că are memorie de 3072 MB înseamnă că e de trei ori mai deştept decât sistemul meu actual; iar ăia 500 de giga de pe HDD mi-ar oferi muuuult spaţiu pentru muuulte filme şi multă, multă muzică. Stau eu şi mă gândesc că, dacă în 80 de giga mă încadrez binişor, cu 500 pot zice că-s de-a dreptul boier.

Ce-mi mai place la el... Faptul că are doar puţin peste 2 kilograme jumate şi 15.6 inch; asta, din punctul meu de vedere, înseamnă că e de statură medie, nu mă oboseşte, nici nu trebuie să-mi măresc dioptriile pentru a vedea un film. Şi da, sincer spun, îmi place că e Asus.

Acu’, e cu şustă. Pentru că nu sunt genul de persoană care să pice extaziată pe spate când aude de laptop-uri; dacă mă pui să aleg între două laptop-uri identice ca performanţă, dar diferite ca şi culoare, o să ţi-l aleg pe ăl de mi se pare mai ciudăţel. Nu am o pasiune eternă şi iremediabilă pentru plăci de bază, plăci video şi procesoare. Pentru mine ele sunt acolo ca să-mi facă viaţa mai uşoară. Dacă maşinăria porneşte când apăs pe buton, atunci înseamnă că e mai mult decât ok. Din acest motiv nu pot să spun că există laptop care să-mi "stimuleze imaginaţia", după cum suna cerinţa acestei probe. Există doar culori care să-mi sară-n ochi. Şi singurul motiv pentru care n-am ales un alt Asus poate chiar mai colorat, şi anume Asus G71V-7T047G, a fost că cel din urmă mi se pare mult prea şmecher pentru ceea ce aş face eu cu el. Adică, ar rămâne mititelul aproape neexploatat cu jucători de Dynomite şi ahtiaţi după filme, ca mine...

P.S. – Super Blog, etapa 27.

2 comentarii:

  1. eu inca mai caut ceva portabil (slim), nici prea mic si nici prea mare (13.3"), cu baterie care tine multe ore (10+, 9 cell), placa video cat de cat decenta (nu Intel HD), 4GB RAM, hdd mai mare de 250GB, LAN si de 1000, Wireless b/g/n, tastatura iluminata ... si pret la care sa nu am senzatia ca ma ia de fraier.

    RăspundețiȘtergere
  2. @INTJ - nu dispera...cică e câte ceva pentru fiecare:P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger